Drie gewonde kinderen naar huis

De vijftien gewonde kinderen die na het busongeluk in Zwitserland naar een ziekenhuis in Leuven waren gebracht, zijn allemaal buiten levensgevaar. Drie van hen mogen morgen weer naar huis. Vier kinderen liggen nog op de intensive care. Dat meldt het academische ziekenhuis.

"Alle kinderen hebben vannacht rustig geslapen, wat erop wijst dat de kinderen zich veilig voelen in deze omgeving, omdat ze dicht bij huis zijn en hun ouders en familie in de buurt hebben", zei Chris Van Geet, hoofd kindergeneeskunde.

Drie gewonde kinderen liggen nog in een ziekenhuis in Zwitserland. Een zwaargewond meisje dat in Bern werd verpleegd, is vandaag overgebracht naar België, meldt persbureau Belga.

Waardering

Volgens de artsen in Leuven is het overdragen eerder deze week van de gewonden zeer vlot verlopen. Ze spraken hun waardering uit over de medische professionaliteit van de Zwitsers.

Een Belgische kinderpsychiater gaat de kinderen individueel en gezamenlijk met de ouders begeleiden. Hij zegt dat er een sterke solidariteit is tussen alle kinderen onderling en hun ouders en naaste familie.

Door het ongeluk dinsdagavond in een verkeerstunnel in Sierre kwamen 22 kinderen en 6 volwassenen om het leven. Onder hen zijn zes Nederlandse kinderen. In totaal raakten 24 kinderen gewond, onder wie 4 Nederlandse kinderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl