NOS VoetbalAangepast

Hofland beëindigt loopbaan

Kevin Hofland zet per direct een punt achter zijn loopbaan.

De oud-speler van onder meer PSV en Feyenoord, die nog een contract had bij AEK Larnaca op Cyprus, werpt na een vierde operatie aan de rechterenkel de handdoek in de ring.

"Het risico voor permanente schade aan mijn been is te groot. Daarbij wil ik graag mijn diploma's als coach halen en daar moet ik fit voor zijn", aldus Hofland.

Op de website van zijn managementbureau Sport Promotion spreekt hij van een 'Van Basten-enkel'. "Het is een kwestie van tijd voordat al het kraakbeen uit de enkel zal verdwijnen. In dat geval heb ik een 'Van Basten-enkel', die waarschijnlijk vastgezet zal moeten worden."

De boodschap van de chirurg kwam hard aan bij Hofland. "Ik ben de hele dag van slag geweest. Dit kwam als een mokerslag binnen. Het is wel verstandig, want ik wil later ook nog leuke dingen met mijn kinderen kunnen doen."

Debuut bij Fortuna

De 32-jarige Hofland debuteerde als achttienjarige in het betaald voetbal bij Fortuna Sittard. Hij stapte drie jaar later over naar PSV en veroverde met de Eindhovenaren in 2001 en 2003 de titel.

Na vier jaar verhuisde hij naar VfL Wolfsburg. In 2007 ging hij naar Feyenoord, twee jaar geleden naar Larnaca.

Hofland debuteerde in 2000 in Oranje in een oefenduel met Spanje. Hij speelde zeven interlands.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl