NOS NieuwsAangepast

'Verzoendag' voor het onderwijs

Op een besloten bijeenkomst in Amersfoort lijken de onderwijsbonden en minister Van Bijsterveldt de plooien te hebben gladgestreken. De laatste maanden waren er harde woorden gevallen over de bezuinigingen op onder meer het passend onderwijs.

De 'Nationale Onderwijsdag' was georganiseerd door ChristenUnie-leider Slob en enkele onderwijsorganisaties. Ook vertegenwoordigers van de meeste politieke partijen waren aanwezig. Slob organiseerde de dag om "herstel van wederzijds begrip te creëren".

De verhoudingen tussen de minister en vooral de Algemene Onderwijsbond verslechterden, nadat een bestuurslid van de bond over van Bijsterveldt had gezegd dat ze niet het intellectuele niveau heeft om minister van Onderwijs te zijn. AOb-voorzitter Dresscher bood zijn excuses aan voor die uitspraak.

Gaatje

Later zei Dresscher over de bezuinigingen: "Als je denkt dat je het passend onderwijs overeind kan houden met 300 miljoen euro minder, heb je volgens mij gewoon een gaatje in je kop."

Volgens Van Bijsterveldt verliep de dag in Amersfoort ontspannen. "We hebben met elkaar gesproken over hoe we met elkaar omgaan rondom onderwijs, hoe gaan alle organisaties met elkaar om en hoe kunnen we dat beter doen," zei ze na afloop. De minister hoopt van harte dat alle neuzen weer dezelfde kant op staan.

AOb-voorzitter Dresscher noemde de bijeenkomst nuttig en zei dat er vooruitgang is geboekt. Hij zei ervoor te waken dat er weer op de man wordt gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl