NOS SportAangepast

Eerste poleposition voor Hamilton

Formule 1-coureur Lewis Hamilton gaat zondag bij de grand prix van Australië van start van poleposition. In Melbourne zette de Engelsman van McLaren de beste tijd neer in de kwalificaties. Land- en ploeggenoot Jenson Button werd tweede.

Titelverdediger Sebastian Vettel moest genoegen nemen met de zesde plaats op 0,746 seconde van Hamilton. Michael Schumacher bleef met zijn Mercedes Vettel en diens Red Bull-stalgenoot Mark Webber voor.

De grote verrassing in de line-up is Romain Grosjean. Alom werd aangenomen dat de Fransman het Formule 1-seizoen zou doorbrengen in de schaduw van de teruggekeerde Kimi Raikkonen, kopman bij Lotus. De Fransman werd echter derde, de Fin slechts achttiende.

Nog geen balans

In 2011 eiste Vettel een recordaantal keer (vijftien) de poleposition op. "We hadden wel op een beetje meer gehoopt", zei Vettel na afloop.

"De balans is er nog niet helemaal. Maar we weten ook dat we nog niet aan onze limiet zijn." Zijn Australische ploegmaat Mark Webber werd vijfde.

Voor Ferrari verliep de eerste kwalificatiesessie van dit seizoen ronduit teleurstellend. De Spanjaard Fernando Alonso en zijn Brazilaanse teamgenoot Felipe Massa slaagden er niet in bij de eerste tien te finishen. Ze werden twaalfde en zestiende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl