NOS NieuwsAangepast

Chávez weer thuis na operatie

De Venezolaanse president Hugo Chávez is weer terug uit Cuba, waar hij drie weken lang is behandeld voor kanker. Hij werd op de luchthaven van Havana uitgezwaaid door de Cubaanse president Raúl Castro, schreef Chávez op Twitter.

De 57-jarige president werd op 26 februari geopereerd in een ziekenhuis in Havana. Daarbij werd een tumor uit zijn lichaam verwijderd.

Tumor

De aard van het gezwel is niet bekend. Ook is onduidelijk waar de tumor precies zat, alleen dat het ergens in zijn bekken was. Volgens Chávez was het gezwel ongeveer 2 centimeter groot.

In juni vorig jaar werd bij de Venezolaanse president voor het eerst kanker geconstateerd. Toen werd, eveneens in Cuba, een tumor uit zijn bekken verwijderd, die zo groot was als een honkbal.

Na afloop zei Chávez dat hij genezen was, maar vorige maand bleek dat hij opnieuw voor behandeling naar Cuba moest.

Verkiezingen

Chávez moet nu nog worden bestraald. Het is onduidelijk of hij fit genoeg zal zijn om campagne te voeren voor de presidentsverkiezingen in Venezuela, die op 7 oktober worden gehouden.

Het worden voor Chávez de spannendste verkiezingen sinds hij in 1999 aantrad. Zijn tegenstander is de 39-jarige Henrique Capriles, die erin is geslaagd de oppositie achter zich te verenigen.

Capriles vindt dat Chávez veel te vaag doet over zijn ziekte: "Als ik president ben, zal iedereen weten hoe het gesteld is met mijn gezondheid", zegt hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl