NOS WielrennenAangepast

Ducrot en zijn Sanremo-lijst

Al die zogenaamde kenners die het allemaal zo goed weten. Wat een arrogantie om te denken dat de één wel weet hoe het zit en denkt te kunnen voorspellen wie er goed is in Milaan-Sanremo, en de ander niet. Wij komen met iets anders: de lijst van de hoop.

door Maarten Ducrot

Wat wij, ondergetekende en commentator Joris van den Berg, binnen die welingelichte kringen allemaal horen is soms met geen pen te beschrijven. "Goss kan er momenteel niks van", "Gilbert is moddervet" en "Boonen slaagt er nooit in om de voorjaarskoersen te winnen die nog op zijn palmares ontbreken".

En zelfs deze: "de regenboogtrui vloekt bij Cav". En ga zo maar door.

Lijst van de hoop

Uw commentatoren van dienst zijn wars van deze arrogantie die hun deskundigheid zou moeten bevestigen over de rug van de renners. Wij hopen slechts op een spetterende koers die nieuwe helden oplevert of oude. Dit is onze lijst van de renners waarvan wij hopen dat ze in Sanremo uit hun slof zullen schieten. De lijst van de hoop.

* Alessandro Ballan heeft nu de vrijheid bij BMC en wordt eindelijk weer de renner van vijf jaar geleden en rijdt weg op Cipressa voor een solo tot aan de streep * Francisco Ventoso, die andere sprinter van Movistar die vrij is nu José Joaquin Rojas noch Alejandro Valverde erbij zijn. Let ook even op Giovanni Visconti in die Spaanse ploeg * Xavier Florencio, zou hij als oud winnaar van San Sebastian, ondanks de aanwezigheid van Óscar Freire, er geen onverwachte klap op kunnen geven?

Waar haalt zo'n klein land als Slovenie zoveel talent vandaan: Borut Bozic (Astana), Grega Bole (Lampre) en Jure Kocjan (Team Type 1). Alledrie snel, dienend, onvoorspelbaar en landgenoot. Kristjan Koren van Liquigas steekt ze stiekem een handje toe. Dat kan voor vuurwerk zorgen.

* Sacha Modolo haalde al eens bijna het podium en dit jaar breekt hij door op zijn 24ste * Heinrich Haussler (Garmin) is weer de barbie, zijn bijnaam in het peloton, van 2009. Nu klopt ie 'Cav' wel * Nederlanders: iedereen kijkt naar Sebastian Langeveld maar Niki Terpstra wint op de manier van Filippo Pozzato in 2006 met Tom Boonen in de ploeg * Pim Ligthart van Vacansoleil-DCM doet het op zijn Raas': in het rood-wit-blauw. * Daniel Oss, wij staan te juichen als de Liquigas-renner bij het aantrekken van de sprint tachtig meter te ver doortrekt op kop. * Rinaldo Nocentini gaat het voortbestaan van AG2R in zijn eentje bewerkstelligen. Wat is ie in vorm momenteel. * Anthony Geslin. Bij het ontbreken van smaakmaker Yoann Offredo krijgt de nummer drie van het WK in Madrid van zijn ploeg FDJ de ruimte om eindelijk die belofte in te lossen * Francesco Ginanni, met baard en al, kan deze groepjes-sprinter uit die boevenbende van Aqua et Sapone ze er allemaal opleggen? Hij werd al eens zevende. * Filippo Pozzato, aan elkaar gelast na een val, rijdt een solo in de laatste kilometer

Twitter

En Frank Osorio, we hopen dat deze Colombiaan de driehonderd kilometer kan voltooien. Morgen gaan we naar de start en gaan deze mannen moed inspreken. Volg het op twitter: @maduc.

De koers zelf is vanaf 14.45 uur live te volgen bij de NOS, op zowel Nederland 1 als internet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl