NOS VoetbalAangepast

Loting koppelt AZ aan Valencia

AZ is voor de kwartfinales van de Europa League gekoppeld aan Valencia CF.

De wedstrijden in de kwartfinales worden op 29 maart en 5 april gespeeld. AZ begint met een thuiswedstrijd.

De Spaanse club schakelde in de achtste finales PSV uit door thuis met 4-2 te winnen en in Eindhoven 1-1 te spelen.

Mochten de Alkmaarders verder komen, dan volgt in de halve finales van het Europese bekertoernooi de winnaar van het duel tussen Atletico Madrid en Hannover 96. In dat geval begint AZ met een uitwedstrijd.

Verbeek: mooie, uitdagende loting

AZ-trainer Gertjan Verbeek sprak van een mooie en uitdagende loting. "Het is een sterke ploeg. Ik schat de Spaanse competitie nog iets hoger in dan de Italiaanse. Valencia staat derde en het is knap dat ze redelijk in het spoor van Real en Barcelona blijven. Het wordt lastig, maar je hebt altijd een kans."

Verdediger Dirk Marcellis: "Ik vind het een fantastische loting: een topploeg, mooie stad en mooi oud stadion. Valencia liet tegen PSV vooral in Mestalla zien hoe sterk ze zijn, maar dat is voor ons geen reden om bang te worden".

Aanvaller Erik Falkenburg: "Valencia is sterk, maar dat was Udinese op voorhand ook. We zien het wel".

Valencia

Valencia (in 2000 en 2001 verliezend finalist in de Champions League) werd dit seizoen in de Champions League derde in een groep met Chelsea en Leverkusen. Daarna werden in de Europa League Stoke City en PSV geklopt.

Kwartfinales Europa League, 29 maartAZ-Valencia CFSchalke 04-Athletic BilbaoSporting Portugal-Metalist CharkivAtlético Madrid-Hannover 96Returns zijn op 5 aprilHalve finales, 19 aprilAtlético Madrid/Hannover 96 (A)-AZ/Valencia CF (A)Sporting Portugal/Metalist Charkiv (B)-Schalke 04/Athletic Bilbao (B)Finale, 9 mei in BoekarestWinnaar A-Winnaar B

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl