NOS SportAangepast

Djokovic en Isner bij laatste vier

Novak Djokovic heeft in Indian Wells de laatste vier bereikt.

De als eerste geplaatste Serviër klopte op het Masters-toernooi Nicolas Almagro: 6-3, 6-4. John Isner is zijn volgende tegenstander.

Almagro boekte een ronde eerder nog een knappe zege op Tomas Berdych, maar een tweede stunt zat er niet in. Djokovic brak de Spanjaard tweemaal in de eerste set en opnieuw in de negende game van het tweede bedrijf. Met een love-game trok hij de overwinning naar zich toe.

"Ik was vooral blij met mijn opslag", zei de winnaar van 2008 en vorig jaar. "Ik wist dat het een lastige partij zou worden, maar de kansen die ik kreeg, wist ik ook te benutten."

Isner is even geen Picasso

Servicekanon Isner (elfde geplaatst en elf aces deze keer) rekende af met de Fransman Gilles Simon: 6-3, 1-6, 7-5. "Het was vechten. Wat ik op de baan deed leek volgens mijn coach niet echt op Picasso", zei de Amerikaan.

Simon won in de tweede set dertien van de vijftien punten op zijn eerste opslag. De derde set verliep op service, maar in de twaalfde game kwam Simon met 15-40 achter. Isner had aan het eerste matchpoint genoeg.

Isner wil de eerste Amerikaan worden die Indian Wells wint, sinds Agassi in 2001. Eerst maar even afrekenen met de nummmer één van de wereld. Djokovic won de vorige twee partijen van Isner, beide in 2010.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl