NOS NieuwsAangepast

Diepe rouw bij wake in Lommel

In de Lommelse Sint-Jozefkerk is een wake gehouden ter herdenking van de 28 mensen die bij het busongeluk in Zwitserland om het leven kwamen.

In de kerk, die vlak bij de school 't Stekske staat, was te weinig plaats voor alle belangstellenden. Daarom werden er buiten twee grote schermen geplaatst. Honderden mensen waren bijeengekomen bij de kerk.

Rouw

De wake duurde ongeveer 45 minuten. Voor alle slachtoffers zijn in de kerk kaarsjes aangestoken. Daarbij werden de namen genoemd van de omgekomen kinderen en hun begeleiders. Ook voor de gewonde kinderen zijn kaarsjes aangestoken.

Na afloop werden de mensen uitgenodigd om ook buiten een kaarsje aan te steken voor de slachtoffers.

Bisschop Hoogmartens van het bisdom Hasselt zei tijdens de wake dat de hele natie in diepe rouw verkeert. "Iedereen is vertwijfeld, we zijn allemaal verschrikkelijk bedroefd", zei hij. De bisschop riep alle Belgen op om te bidden voor de slachtoffers en voor de nabestaanden.

Halfstok

Morgen is in België een dag van nationale rouw. Om 11.00 wordt in heel België een minuut stilte in acht genomen en ook gaan de vlaggen halfstok. Op overheidsgebouwen in Nederland hangen de vlaggen morgen ook halfstok.

Bij het ongeluk kwamen dinsdag 22 kinderen en zes volwassen om het leven. Vanmiddag maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend dat niet zeven, maar zes omgekomen kinderen uit Nederland komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl