EP: Rutte veroordeel PVV-meldpunt

Meldpunt PVV»
Meldpunt PVV PVV

Het Europees Parlement roept het Nederlandse kabinet op afstand te nemen van het PVV-meldpunt over Oost-Europeanen. Een ruime meerderheid van het Europees Parlement heeft het PVV-meldpunt over Oost-Europeanen veroordeeld. In een resolutie wordt het initiatief als discriminerend en verwerpelijk bestempeld.

Het meldpunt ondergraaft het vrije verkeer van personen binnen de EU en is er enkel op gericht tweespalt te zaaien, aldus het Europees Parlement.

Het Europees Parlement roept premier Rutte het PVV-meldpunt te veroordelen en er afstand van te nemen. Het Nederlandse kabinet "moet de ogen niet sluiten voor politieke ideeën van de PVV die haaks staan op Europese grondwaarden".

De resolutie was opgesteld door onder meer de christendemocratische fractie, waarvan het CDA deel uitmaakt, en de liberale fractie waarin de VVD van Rutte is vertegenwoordigd.

Deel deze pagina

Audio

  • Michiel Breedveld: Rutte herhaalt standpunt via brief aan Kamer Een forse terechtwijzing van het Europees Parlement over de houding van premier Rutte ten aanzien van het PVV-meldpunt Midden- en... Oost-Europeanen. Politiek verslaggever Michiel Breedveld.

Video en Audio

Meer video en audio