NOS SportAangepast

Super G: eindzege Svindal en Vonn

De Noor Aksel Lund Svindal heeft de wereldbeker op de Super G veroverd.

Bij de laatste Super G in Schladming haalde Svindal geen punten (zestiende), maar hij won de kleine kristallen kogel desondanks.

De Zwitsers Didier Cuche en Beat Feuz hadden Svindal nog van de troon kunnen stoten, maar de negende plaats van Cuche volstond daar niet voor en Feuz kwam ten val. Feuz' val had ook gevolgen voor het klassement van de WB algemeen, want daarin zag hij Marcel Hirscher (derde in Schladming) zestig punten inlopen.

De Italiaan Christof Innerhofer, die dit seizoen op de Super G niet verder reikte dan de zesde plaats, won de race. Alexis Pintaurault kwam 0,02 tekort.

Eindzege Super G ook voor Vonn

Lindsey Vonn won voor het vierde jaar op een rij de wereldbeker op de Super G. De Amerikaanse eindigde bij de laatste Super G-race van het seizoen in Schladming als zesde. Anna Fenninger, die nog een theoretische kans op de kleine kristallen kogel had, werd vierde.

Vonn, al winnares van de afdaling, de combinatie en de WB algemeen, heeft 22 punten nodig om het record (1.970) van Janica Kostelic te verbeteren. Die kan ze halen op de twee resterende WB-races in Schladming (slalom en reuzenslalom).

Viktoria Rebensburg won voor het eerst een WB-race op de Super G. De Duitse won wel al zes keer een reuzenslalom. Op die discipline greep ze ook olympisch goud.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl