NOS NieuwsAangepast

Gewonden busramp geïdentificeerd

Alle 24 gewonden van het busongeluk in Zwitserland zijn geïdentificeerd. Tot gisteravond was er nog onduidelijkheid over de identiteit van twee kinderen die in coma liggen. Nu staat vast dat 7 gewonden uit de basisschool in Lommel kwamen en 17 uit de school in Heverlee.

In de school uit de Limburgse grensgemeente Lommel zijn de meeste van de 28 dodelijke slachtoffers te betreuren: 17, onder wie 7 Nederlandse kinderen.

Oorzaak onbekend

De gewonden liggen verspreid over vier verschillende ziekenhuizen. Van beide scholen werden 2 kinderen zwaargewond. Zij worden verzorgd in gespecialiseerde ziekenhuizen in Lausanne en Bern.

De lichtgewonden, die vooral botbreuken opliepen, zijn opgenomen in de ziekenhuizen van Viege en Sion, dichtbij de plek waar de bus dinsdagavond verongelukte. De bus was onderweg naar België na een skireis, maar botste door een nog onbekende oorzaak frontaal tegen een tunnelmuur.

Nationale rouw

Ouders van de slachtoffers en een Belgische regeringsdelegatie reisden gisteren af naar de plek van het ongeluk. Naar verwachting zullen de dodelijke slachtoffers vandaag gerepatrieerd worden met twee vliegtuigen van het Belgische leger.

Premier Di Rupo is vannacht al teruggekeerd naar België, nadat hij bloemen had neergelegd op de plaats van het ongeluk. Zijn regering heeft een dag van nationale rouw aangekondigd en wil samen met de getroffen families een passende herdenking uitwerken.

Wake

Scholen in België houden vrijdag alvast een minuut stilte in acht voor de slachtoffers van het busongeluk in Zwitserland.

In Leuven hebben zo'n duizend rouwenden gisteravond een wake bijgewoond die werd voorgegaan door de Belgische aartsbisschop Léonard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl