NOS NieuwsAangepast

Verklaring Robert M: ik zocht hulp

Robert M. heeft een verklaring afgelegd waarin hij naar eigen zeggen het beeld van hem dat door de media was geschapen wilde nuanceren. Dat deed de hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak na afloop van het verhoor door de Amsterdamse rechtbank.

"Misschien stond mijn einde al vast op de dag dat ik werd geboren", zei Robert M. Hij vertelde daarna vooral over een moeilijke jeugd. "Mijn moeder was vaak dronken en woedend. Zij bedreigde mij ook. Ik vond geen steun en warmte bij mijn ouders. Zij hadden het te druk met hun eigen tekortkomingen. Het was pijnlijk om te voelen dat ik in de steek werd gelaten. Ik besloot dat ik in mijn leven kinderen wilde helpen. Ik kon mij goed in hen inleven."

Gevoelens

"Als jong kind was ik mij niet bewust van mijn seksualiteit. Wel merkte ik dat ik geïnteresseerd was in kinderen die jonger waren dan ik. Sinds mijn elfde besefte ik dat ik niet helemaal pluis was. Ik was aan het wachten op mijn gevoel voor meisjes, maar dat kwam niet. Ik werd mij bewust van mijn gevoel toen ik 14 jaar was. Mijn gevoelens werden ook sterker. Ik vraag mij af, word ik ook zo'n zedendelinquent? Komt de rechter er straks aan te pas om te zeggen dat ik een monster ben?"

"Mijn vader zag een pedofiel op tv. Die zei gelijk dat ze zo iemand moesten ophangen. Ik was toen 14 jaar. Via internet kwam ik in contact met mensen die ook met zo'n vloek moesten leven. Er zaten mensen op internet van jong tot oud."

Robert M. verklaarde ook dat hij hulp zocht voor zijn gevoelens. "Ik voelde dat er een risico was en ging naar mijn huisarts. Ik vertelde hem over mijn dwalende gedachten. Maar hij nam mijn probleem niet serieus. Wat als mijn huisarts mij had geholpen? Dat had misschien veel pijn kunnen voorkomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl