NOS NieuwsAangepast

Robert M: pedogevoelens zijn vloek

Robert M. heeft voor de rechters verklaard dat hij al sinds zijn geboorte is geïnteresseerd in baby's. "Ik noem het een vloek. Mijn seksuele aantrekkingskracht tot kinderen heb ik opgelegd gekregen. Ik kan zelfmoord plegen of accepteren dat ik niet zonder kinderen kan leven."

De rechtbank ondervraagt M. vandaag over het misbruik van kinderen op crèches, op oppasadressen en bij hem thuis. M. zei ook: "Ik ben tien jaar mijn eigen bewaker geweest, heb er niet aan toegegeven, maar de gevoelens werden steeds sterker".

Na afloop van het verhoor zal M. ook nog een eigen verklaring afleggen. Hij wil dan naar eigen zeggen een genuanceerder beeld van zichzelf scheppen.

Wraking

Vanochtend bepaalde de wrakingskamer van de Amsterdamse rechtbank dat de rechters in de Amsterdamse zedenzaak niet worden vervangen.

De advocaten van Robert M. hadden het wrakingsverzoek ingediend, omdat ze vinden dat de drie rechters te veel aan de kant van de misbruikslachtoffers en hun ouders staan. Maar volgens de wrakingskamer is de rechtbank "op geen enkele wijze vooruitgelopen op de beoordeling van de ten laste gelegde feiten, de schuldvraag of de persoon" van M.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl