RET houdt busvervoer

Het busvervoer in Rotterdam en omgeving blijft in handen van de RET»
Het busvervoer in Rotterdam en omgeving blijft in handen van de RET alex53 / Flickr / Creative Commons by-nc-sa

Het busvervoer in Rotterdam en omgeving blijft in handen van de RET. Het stadsvervoer is aan het bedrijf gegund na een aanbesteding.

Vervoerders Qbuzz en Connexxion hadden ook interesse, maar volgens de stadsregio heeft de RET de gunstigste aanbieding gedaan.

Het aanbesteden van het openbaar vervoer is verplicht gesteld door minister Schultz van Haegen. Ze gaat ervan uit dat het een besparing oplevert van 165 miljoen euro.

Aanbestedingen

Rotterdam is de eerste van de drie grote steden die bekendmaken welk bedrijf er bussen mag laten rijden. Het stadsgewest Den Haag maakt dat later dit jaar bekend. Amsterdam heeft ervoor gekozen om het bus-, tram- en metrovervoer in één keer aan te besteden, in 2015.

Deel deze pagina

Audio

  • RET nog zeker zeven jaar in Rotterdam Bussen van de RET rijden vanmiddag met slingers door Rotterdam. Reizigers krijgen chocolaatjes en de chauffeurs zijn in opperbeste... stemming. De Rotterdamse vervoerder mag namelijk de komende zeven jaar de busdiensten blijven verzorgen in de regio. U hoort een bijdrage van verslaggever Henrik-Willem Hofs.
  • 'De werknemers vieren een feestje' Vorig jaar lag het openbaar vervoer in de grote steden om de haverklap stil. Acties tegen de verplichte aanbestedingen in... Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Erg veel hebben de acties niet bereikt. In Rotterdam is net bekend geworden welk bedrijf het busvervoer in de stadsregio de komende vijf jaar gaat verzorgen.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 5073 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 6387 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5207 keer afgespeeld

Meer video en audio