NOS NieuwsAangepast

Rutte: onvoorstelbaar drama

Premier Rutte heeft geschokt gereageerd op het busongeluk in Zwitserland, waar Belgische en Nederlandse kinderen slachtoffer van zijn geworden. "Voor iedereen die hierbij betrokken is, is het een onvoorstelbaar drama", zegt Rutte. Hij heeft zijn medeleven overgebracht aan de premiers van België en Vlaanderen, Di Rupo en Peeters.

Rutte zegt dat zijn gedachten nu vooral bij de kinderen en hun ouders zijn. Volgens de premier is het nu het allerbelangrijkste dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt voor nabestaanden en andere betrokkenen. Hij hoopt dat er snel een eind komt aan de onzekerheid die er nu is in veel gezinnen.

Di Rupo

De Belgische premier Di Rupo reist in de loop van de dag naar de rampplek in Zwitserland. Koning Albert en zijn vrouw Paola gaan naar de militaire luchthaven Melsbroek, vanwaar de ouders van de kinderen naar Zwitserland vertrekken. Eerder had Albert al laten weten "diep geschokt" te zijn door het busongeluk.

Op Twitter wordt opgeroepen tot een twitterstilte; 'Om 12.00u op Twitter: een Twitterstilte. Oproep om 5 min geen tweets te versturen. #zwitserland #sierre' wordt door duizenden mensen geretweet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl