NOS SportAangepast

Kröll wint wereldbeker afdaling

Klaus Kröll heeft de wereldbeker op de afdaling veroverd. De Oostenrijker eindigde bij de WB-finale in Schladming als zevende en die klassering volstond voor de eindzege.

Aksel Lund Svindal won de laatste afdaling van het WB-seizoen.

De na dit WB-seizoen afscheid nemende Didier Cuche probeerde in zijn laatste afdaling Kröll nog voorbij te steken in het klassement, maar door enkele foutjes werd de 37-jarige Zwitser zeventiende en die positie leverde hem geen punten op.

Cuche, die vier keer de wereldbeker won op de afdaling, werd uiteindelijk derde, omdat zijn landgenoot Beat Feuz hem nog passeerde dankzij zijn tweede plaats. In de WB-algemeen gaat Feuz aan kop.

Vonn opnieuw de beste op afdaling

Lindsey Vonn won in Schladming de wedstrijd bij de dames en onderstreepte met haar vijfde zege op de afdaling haar suprematie in deze discipline. Marion Rolland werd op 0.92 tweede.

De Amerikaanse had de kleine kristallen kogel voor de eindzege op de afdaling al op zak en ook het grotere exemplaar, voor de wereldbeker algemeen, heeft Vonn al ontvangen.

Toch had Vonn nog wat om voor te strijden, want ze wil de eerste skiester worden die de grens van 2.000 punten in de WB algemeen overschrijdt.

Met nog drie WB-wedstrijden te gaan, is de kans toegenomen dat Vonn gaat slagen in haar missie. Met de 100 punten van de afdaling staat ze nu op 1.908 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl