NOS NieuwsAangepast

Samenwerking KRO en regio

De KRO gaat intensief samenwerken met zeven regionale omroepen. Vanaf september zenden ze samen het radioprogramma Adres Onbekend uit, waarin samen met luisteraars wordt gezocht naar uit het oog verloren familie, vrienden en liefdes.

Vanaf september wordt naast de landelijke versie een regionale variant van het programma uitgezonden op Omroep Gelderland, RTV Utrecht, RTV Noord-Holland, Omroep West, RTV Drenthe, Omroep Flevoland en Omroep Zeeland.

Op vrijdag is het programma te horen op Radio 5, op zondag bij de regionale omroepen. Het initiatief komt van de directeur van RTV Utrecht. Er wordt al jaren overlegd over meer samenwerking tussen de landelijke en regionale omroepen.

Radio 5

Adres Onbekend is het eerste programma van Nederland waarin naar mensen wordt gezocht en bestaat al sinds 1971. De eerste presentatoren waren Kees Schilperoort en Anne van Egmond. De laatste tien jaar wordt het gepresenteerd door Ron Kas.

Het programma moest vorig jaar zomer na 40 jaar verhuizen van Radio 2 naar Radio 5. Het was toen één van de best beluisterde programma's op Radio 2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl