NOS NieuwsAangepast

Recordbonus voor BMW-personeel

BMW gaat zijn medewerkers een recordwinstdeling uitkeren. De Duitse autofabrikant draaide vorig jaar een topjaar en gaat het personeel daarvoor ruimschoots belonen.

Hoeveel de bonus per werknemer wordt, heeft BMW niet bekendgemaakt, maar het bedrag ligt hoger dan in 2010, toen het ook al erg goed ging. De werknemers kregen destijds gemiddeld 5840 euro extra.

Overigens is het bedrag voor de werknemers aanzienlijk lager dan de bonus voor bestuursvoorzitter Reithofer. Die krijgt 6,1 miljoen euro. In 2010 kreeg hij nog 4,3 miljoen euro. Het hele bestuur van BMW ontvangt in totaal meer dan 27 miljoen euro, een stijging van bijna 50 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Volkswagen

De uitkeringen voor het BMW-bestuur zijn wel lager dan die voor de leiding van Volkswagen. Die krijgt over 2011 een bonus van meer dan 70 miljoen euro. Volkswagen-topman Winterkorn ontvangt een recordbedrag van 17,4 miljoen euro.

BMW is niet de enige Duitse autofabrikant die zijn werknemers een forse winstdeling geeft. Vorige week maakte Porsche bekend dat zijn medewerkers gemiddeld 7600 euro winstdeling krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl