Historische boerderijen afgebrand

Eén van de branden op 12 maart»
Eén van de branden op 12 maart NOS

In Drenthe zijn afgelopen nacht twee historische boerderijen afgebrand. In Gieten ging een 400 jaar oude boerderij in vlammen op en een uur later brandde in het buurdorp Rolde een andere historische boerderij af.

De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Er is voor zover bekend niemand gewond geraakt.

De boerderij in Gieten, boerderij Klein Hilbingshof, is gebouwd in 1604. In de boerderij in Rolde was een galerie gevestigd. Volgens de politie moet ook de galerie als verloren worden beschouwd.

Deel deze pagina

Video

Historische boerderijen in vlammen opgegaan

In Gieten ging een 400 jaar oude boerderij in vlammen op en een uur later brandde in het buurdorp Rolde een andere historische... boerderij af. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting.

Audio

  • Burgemeester: meer patrouille in Gieten en Rolde na branden Twee historische boerderijen in Gieten en Rolde gingen afgelopen nacht in vlammen op. Rienk Kamer sprak met burgemeester Eric van... Oosterhout.
  • 'De politie gaat uit van brandstichting' In Drenthe zijn vannacht twee historische boerderijen afgebrand. Een eeuwenoude boerderij in Gieten brandde volledig uit. En niet... lang daarna bleek ook een historische boerderij in Rolde in de brand te staan. Een gesprek met Sascha Suselbeek van de politie Drenthe.

Video en Audio

Meer video en audio