Historische boerderijen afgebrand

Eén van de branden op 12 maart»
Eén van de branden op 12 maart NOS

In Drenthe zijn afgelopen nacht twee historische boerderijen afgebrand. In Gieten ging een 400 jaar oude boerderij in vlammen op en een uur later brandde in het buurdorp Rolde een andere historische boerderij af.

De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Er is voor zover bekend niemand gewond geraakt.

De boerderij in Gieten, boerderij Klein Hilbingshof, is gebouwd in 1604. In de boerderij in Rolde was een galerie gevestigd. Volgens de politie moet ook de galerie als verloren worden beschouwd.

Deel deze pagina

Video

Historische boerderijen in vlammen opgegaan

In Gieten ging een 400 jaar oude boerderij in vlammen op en een uur later brandde in het buurdorp Rolde een andere historische... boerderij af. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting.

Audio

  • Burgemeester: meer patrouille in Gieten en Rolde na branden Twee historische boerderijen in Gieten en Rolde gingen afgelopen nacht in vlammen op. Rienk Kamer sprak met burgemeester Eric van... Oosterhout.
  • 'De politie gaat uit van brandstichting' In Drenthe zijn vannacht twee historische boerderijen afgebrand. Een eeuwenoude boerderij in Gieten brandde volledig uit. En niet... lang daarna bleek ook een historische boerderij in Rolde in de brand te staan. Een gesprek met Sascha Suselbeek van de politie Drenthe.

Video en Audio

  • » "Ze zouden morgen kunnen beginnen" Video De marechaussees willen morgen naar het rampgebied. Dat is niet ver van de stad Donetsk, midden in...25 jul 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Hercules met marechaussees stijgt op Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 0 keer afgespeeld
  • » "Het is een oorlogsgebied" Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 0 keer afgespeeld

Meer video en audio