NOS NieuwsAangepast

Saudische prinses klaagt hotel aan

Een Saudische prinses klaagt de Amerikaanse hotelketen Wyndham aan omdat er voor ruim 12 miljoen euro aan juwelen uit haar hotelkamer in Londen zou zijn gestolen. Dat meldt het persbureau Bloomberg. Prinses Salwa beweert dat de beveiliging niet deugde en het personeel bovendien onbeleefd was bij de afhandeling van de zaak.

De juwelen zouden zijn gestolen tijdens een bezoek in 2010 aan de Britse hoofdstad. Volgens de prinses heeft het hotel een sleutelkaart aan de dader gegeven, die er vervolgens met de hele safe uit haar kamer vandoor ging. De juwelen waren niet verzekerd, omdat de prinses ervan uitging dat ze veilig waren in het vijfsterrenhotel.

Eigen risico

Het hotel wil eerst bewijs zien dat de juwelen inderdaad 12 miljoen euro waard waren. Bovendien stelt een woordvoerder dat er op de safes in de kamers duidelijk vermeld staat dat het gebruik voor eigen risico is. Het hotel meent dat de prinses voor de dure collectie niet de kamersafe had moeten gebruiken, maar de hotelsafe of een bankkluis.

De advocaat van de prinses zegt dat dat niet praktisch was. "Ze heeft deze juwelen meegenomen om te dragen. Dan is het onhandig telkens naar een bank te moeten als ze haar kleding uitzoekt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl