NOS SportAangepast

Biatlon: derde WK-goud Berger

Tora Berger heeft op de WK biatlon in Ruhpolding het slotnummer bij de dames, de 12,5 kilometer met massastart, gewonnen.

Het was de derde titel voor de Noorse die eerder al goud op de vijftien kilometer individueel en de estafette had veroverd.

Berger bleef voor 28.000 toeschouwers de Francaise Marie-Laure Brunet acht seconden voor. Het brons ging op ruim twaalf seconden naar Kaisa Mäkäräinen uit Finland. De skiloopsters maakten met het geweer allen slechts één fout.

Titelhoudster Magdalena Neuner had het vizier niet op scherp staan. De Duitse miste liefst zes doelen en kon daarmee titelprolongatie vergeten. Neuner werd voor eigen publiek slechts tiende.

Ook Fourcade behaalt derde titel

Bij de mannen ging de wereldtitel op de vijftien kilometer met massastart naar Martin Fourcade. De Fransman behaalde eveneens zijn derde wereldtitel. Hij had eerder in Ruhpolding al succes in de sprint en op de achtervolging.

Fourcade hield ondanks twee missers met het geweer de foutloze Zweedse schutter Björn Ferry drie seconden achter zich. Het brons ging tot teleurstelling van het publiek ook naar een Zweed. Fredrik Lindström hield Andreas Birnbacher met een verschil van ruim één seconde van een podiumplaats af.

De Duitser was op de twintig kilometer individueel ook al op de ondankbare vierde plaats geëindigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl