NOS NieuwsAangepast

Santorum wint in Kansas

Rick Santorum heeft met overmacht de Republikeinse voorverkiezingen in Kansas gewonnen. Hij kreeg 51 procent van de stemmen, terwijl Mitt Romney bleef steken op 21 procent.

De twee andere kandidaten, Newt Gingrich en Ron Paul, kregen respectievelijk 14 en 13 procent van de Republikeinse kiezers achter zich.

Santorum werd vooraf al gezien als favoriet voor de overwinning in het conservatieve Kansas, door onder meer zijn afwijzing van abortus en het homohuwelijk. Romney, die aan de leiding gaat in de strijd om de kandidatuur voor het presidentschap, had ook geen campagne gevoerd in Kansas.

Romney won zaterdag overigens wel; in Wyoming, de Noordelijke Marianen eilanden, de Maagdeneilanden en in Guam.

Sterkste

De Amerikanen kunnen in de voorverkiezingen stemmen op de Republikeinse kandidaat die het op gaat nemen tegen Barack Obama tijdens de presidentsverkiezingen op 6 november.

Na ruim twee maanden voorverkiezingen zijn er nog steeds vier kandidaten in de race. Zakenman en ex-gouverneur Mitt Romney lijkt de sterkste van de vier, maar het lukt hem maar niet om zijn tegenstanders helemaal van zich af te schudden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl