NOS NieuwsAangepast

Uniek protest Saudi-Arabië

Op een universiteit in Saudi-Arabië hebben duizenden vrouwelijke studenten gestaakt. Het protest was gericht tegen de slechte service op de onderwijsinstelling. Zo wordt er al een aantal dagen niet schoongemaakt.

De vrouwen gingen niet naar de lessen en eisten op die manier het aftreden van de directeur van de King Khalid-universiteit. Dat is zeer ongebruikelijk in het conservatieve islamitische koninkrijk.

Uitgelokt

Het was al het tweede protest in een week. Woensdag protesteerden de mannelijke studenten. Dat protest werd door de beveiliging hard neergeslagen. Er vielen tientallen gewonden.

Volgens de studenten heeft de universiteit de demonstraties zelf uitgelokt door te stoppen met schoonmaken. Het bestuur wilde dat de studenten zelf beter voor hun campus gingen zorgen. Inmiddels ligt het vuil al drie dagen te stinken, zeggen de betogers.

De plaatsvervangende gouverneur van de provincie zegt dat er een commissie wordt opgericht waar de jongeren hun klachten kunnen neerleggen. Volgens hem hebben ze het recht om te protesteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl