Nu ook Santorum-girls in VS

De zusjes Harris in hun clip Game On»
De zusjes Harris in hun clip Game On First Love Band

Werd vier jaar geleden Obama-girl beroemd dankzij haar lofzang op Obama, dit keer heeft Rick Santorum twee muzikale fans. Het liedje Game On, dat de zusssen Haley en Camille Harris (19 en 20) schreven na een bezoek aan een campagnebijeenkomst, is op YouTube al ruim 600.000 keer bekeken.

Overigens is de toon van het liedje wel anders dan Crush on Obama uit 2008. Was dat nog een sexy R&B-nummer, dit is een uptempo country-lied. In de videoclip ook geen schaarsgekleedde dame die verlangend naar de presidentskandidaat kijkt, hier zwaaien de zangeressen vrolijk met borden met 'Santorum' erop.

Tegen abortus en belastingen

Ook is de tekst een stuk politieker. Zong Obama-girl nog over haar verliefdheid voor de president, de Harris-zusje zien Santorum vooral vanwege zijn denkbeelden zitten.

Zo roemen ze zijn standpunt over abortus, zeggen ze dat hij zich aan de grondwet zal houden en gaan ze ervan uit dat hij de belastingen zal verlagen. "Hij is trouw aan zijn vrouw en zeven kinderen, en zal dat ook zijn aan ons land", zingen ze.

Waarderen

Santorum zelf is blij met het liedje. "Wow! Ik ben dol op dit liedje en de clip", twitterde hij deze week.

Overigens kan niet iedereen het liedje waarderen. Op YouTube keurde het merendeel van de kijkers het clipje af, voordat de mogelijkheid tot beoordelen werd uitgezet.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Abe betuigt deelneming MH17 Video Premier Abe van Japan heeft zijn deelneming betuigd met de Nederlandse slachtoffers van de...30 okt 2014, 170 keer afgespeeld
  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 242 keer afgespeeld
  • » Haagse borstendokter vrijgesproken Video De Haagse gynaecoloog Rock G. die zich uitgaf voor borstchirurg is vrijgesproken. De fouten die hij...30 okt 2014, 753 keer afgespeeld

Meer video en audio