NOS NieuwsAangepast

Rutte: VVD en SGP vaak eens

Premier Rutte heeft vanochtend een staande ovatie gekregen op de SGP-jongerendag in Utrecht. Hij benadrukte daar dat de VVD en de SGP het op de meeste punten eens zijn.

Als voorbeelden noemde hij dat beide partijen voorstander zijn van een kleine overheid en dat ze willen dat de overheidsfinanciën op orde zijn. Ook op het gebied van veiligheid op straat en een fatsoenlijk immigratiebereid weten de liberalen en de gereformeerden elkaar te vinden.

Koopzondag

Rutte erkende dat er ook punten zijn die voor de SGP belangrijk zijn, maar weer gevoelig liggen bij de VVD, zoals de koopzondag en weigerambtenaren.

Op een vraag uit het publiek of hij ook zoveel overeenkomsten ziet met de Socialistische Partij, zei hij dat hij daar veel meer verschillen ziet.

Geloof

Verder zei Rutte dat hij gelovig is en dat het geloof voor hem persoonlijk een belangrijke drijfveer is. Hij stelde dat het liberalisme wortelt in de joods-christelijke beginselen.

De premier zei verder dat hij het bijzonder vond om bij de SGP-jongerendag aanwezig te zijn, maar ontkende dat hij was gekomen om de banden aan te halen. Rutte heeft de steun nodig van de Staatkundig Gereformeerde Partij bij de nieuwe ronde van bezuinigingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl