NOS NieuwsAangepast

Annan in gesprek met Assad

Kofi Annan is in de Syrische hoofdstad Damascus gesprekken begonnen met president Assad. Op verzoek van de VN en de Arabische Liga zal hij aandringen op een onmiddellijk staakt-het-vuren en het toelaten van hulpverleners.

Het is de bedoeling dat hij later ook spreekt met vertegenwoordigers van de oppositie. Die hebben weinig vertrouwen in de missie. De oppositie denkt dat een politieke oplossing alleen tot stand kan komen door Assad militair onder druk te zetten.

Rusland

Oud-VN-topman Annan heeft voor hij afreisde naar Syrië in Egypte gepraat met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov. Rusland is een van de weinige bondgenoten van Assad en kan een cruciale rol spelen bij oplossing van het conflict.

In zijn gesprek met Annan benadrukte Lavrov opnieuw dat Rusland niets ziet in buitenlandse interventie en de voorkeur geeft aan een dialoog tussen de strijdende partijen.

Idlib

Het geweld in Syrië heeft in een jaar tijd duizenden mensen het leven gekost. President Assad is tot nu toe niet bereid tot concessies en lijkt uit te zijn op vernietiging van de oppositie.

Het Syrische leger heeft vandaag Idlib bestookt, een stad vlakbij de grens met Turkije. Opstandelingen die horen bij het Vrije Syrische Leger zouden zich er hebben verschanst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl