NOS NieuwsAangepast

Guadalajara veranderd in slagveld

De Mexicaanse stad Guadalajara is gisteren veranderd in een compleet slagveld. Nadat militairen een vermeende leider van het drugskartel Nuevas Generaciones hadden opgepakt, braken op meer dan tien plaatsen in de stad vuurgevechten uit.

De confrontaties tussen gewapende groepen en het leger vonden in het begin vooral plaats in de buurt van het Omnilife-stadion van Chivas.

Groepen gewapende ondergeschikten van de gearresteerde man overvielen overal zware vrachtwagens. Daarmee blokkeerden ze op dertien punten het verkeer in het centrum en op de doorgaande wegen. Met mitrailleurs schoten ze de banden van de trucks aan flarden en staken die vervolgens in brand. De chaos in de miljoenenstad Guadalajara was enorm.

Johan Cruijff

De spelers van de voetbalclub Cruz Azul, die vandaag tegen de nieuwe club van Johan Cruijff moet aantreden, zaten uren opgesloten in het vliegveld van Guadalajara. Ze werden uiteindelijk ondergebracht in een hotel naast het vliegveld, omdat het centrum door de aanhoudende schietpartijen en wegblokkades onbereikbaar bleef.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl