NOS NieuwsAangepast

Antiregeringsprotest in Bahrein

In Bahrein hebben tienduizenden mensen gedemonstreerd voor politieke hervormingen. Op een snelweg net buiten de hoofdstad Manama liepen de demonstranten met vlaggen. Ze eisten het einde van de dictatuur en de vrijlating van politieke gevangenen.

Tot de mars was opgeroepen door de hoogste sjiitische geestelijke in Bahrein, Sheikh Isa Qassim. Tegenover de verzamelde betogers riep hij de regering op om de eisen van het volk in te willigen.

Een mensenrechtenactivist zegt dat duizenden militairen de wegen rondom de demonstratie blokkeerden. Volgens hem was het de grootste demonstratie in de geschiedenis van Bahrein. Of er betogers zijn opgepakt, is niet duidelijk.

Rellen

In Bahrein is het al een tijdje onrustig. Vorige maand braken er in de hoofdstad rellen uit tijdens een herdenking van de opstand een jaar geleden. Tientallen mensen werden gearresteerd.

Het koningshuis van Bahrein is soennitisch. De sjiitische meerderheid in het land eist meer rechten en democratie. Bij betogingen het afgelopen jaar zijn tientallen mensen omgekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl