NOS NieuwsAangepast

Samsom twijfelt aan Wolfsen

Kandidaat-partijleider Diederik Samsom van de PvdA vindt het niet verstandig als Aleid Wolfsen een tweede termijn als burgemeester van Utrecht zou ambiëren. "Ik kan me niet voorstellen dat dat een optie is," zei hij op een bijeenkomst met PvdA-leden in Utrecht.

Samsom noemde het optreden van Wolfsen "niet altijd even succesvol". Hij denkt dat zowel Utrecht als Wolfsen zelf "gelukkiger wordt van een opvolger".

Samsom zei op de bijeenkomst zich niet in te hoeven houden omdat hij geen Utrechter is. Hij had zich voorgenomen "eerlijk antwoord" te geven. Wolfsen was vanmorgen nog niet bereikbaar voor commentaar.

Steun

Vandaag ontving Samsom nog een steunbetuiging voor zijn kandidaatschap van vijftien PvdA-wethouders uit verschillende steden als Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Utrecht. Zij schrijven dat Samsom "barst van de ideeën".

Burgemeester Wolfsen ligt al langere tijd onder vuur. In korte tijd werden in de gemeenteraad twee moties van wantrouwen tegen hem ingediend, onder meer omdat hij te traag reageerde op homo-pesterijen in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl