'Misschien geld terug van Staal'

Minister Spies van Binnenlandse Zaken»
Minister Spies van Binnenlandse Zaken NOS

Minister Spies van Binnenlandse Zaken ziet misschien mogelijkheden om geld terug te vorderen van de oud-directeur van Vestia. Ex-topman Staal kreeg na zijn vertrek 3,5 miljoen euro mee.

De Kamer is daar woedend over. Onder leiding van Staal kwam de woningcorporatie in grote financiële problemen.

Onderzoek

Spies vindt het salaris en de vertrekregeling van Staal ongepast. Op dit moment loopt een zogenoemd forensisch onderzoek naar Staal. Spies hoopt dat dat onderzoek veel feiten naar boven zal brengen. "En als die aanleiding kunnen zijn om aangifte te doen, zal ik ervoor zorgen dat dat ook gebeurt," zei Spies.

Het onderzoek richt zich niet alleen op mogelijke strafbare feiten, maar kijkt ook naar civielrechtelijke aansprakelijkheden. Spies vindt dat het onderzoek snel klaar moet zijn.

De minister vindt dat de oude Raad van Commissarissen Staal nooit zulke goede arbeidsvoorwaarden had mogen bieden.

Deel deze pagina

Video

  • video Spies: misschien geld terug van Staal Minister Spies van Binnenlandse Zaken ziet misschien mogelijkheden om geld terug te vorderen van de... oud-directeur van Vestia. Ex-topman Staal kreeg na zijn vertrek 3,5 miljoen euro mee. De Kamer is daar woedend over. Onder leiding van Staal kwam de woningcorporatie in grote financiële problemen.
  • video Botsing PVV en PvdA over Vestia Minister Spies kan zich de verontwaardiging bij de Vestia huurders goed voorstellen, nu de verhoging net komt... op het moment dat er veel commotie is over het salaris en de pensioenafspraken van de vertrokken directeur Staal. In het debat kwam het tot een harde botsing tussen PVV en PvdA. PVV'er Lucassen vroeg PvdA'er Monasch of Staal geroyeerd wordt als PvdA-lid, omdat hij de erecode over salarissen zou hebben geschonden. Monasch antwoordde daarop dat Staal helemaal geen lid is van zijn partij. Monasch voegde eraan toe dat de PVV niemand kan royeren, omdat de PVV geen leden heeft. "Helaas kan het bij u alleen via het strafrecht dat brievenbusplassers of mensen die discrimineren uit de partij worden gezet," zei hij.

Video en Audio

Meer video en audio