NOS NieuwsAangepast

Spies kritisch over Vestia

Minister Spies van Binnenlandse Zaken is niet blij dat woningcorporatie Vestia eerder gewekte verwachtingen niet waarmaakt.

Ze is er ongelukkig mee dat de woningcorporatie zittende huurders eerst heeft toegezegd dat de huren niet omhoog gaan, terwijl er nu een plan is om dat voor huishoudens met een inkomen boven de 43.000 euro toch te doen.

Verontwaardiging

Spies kan zich de verontwaardiging bij de huurders goed voorstellen, nu de verhoging net komt op het moment dat er veel commotie is over het salaris en de pensioenafspraken van de vertrokken directeur Staal.

De minister houdt het nu bij de constatering dat Vestia met een vertegenwoordiging van de huurders moet overleggen over het huurbeleid. Ze gaat ervan uit dat de corporatie en de huurders er samen uit komen.

Kamer kritisch

In de Kamer was veel verontwaardiging over het salaris en de vertrekregeling van Staal. Daarbij vielen woorden als gluiperig, schandalig en roekeloos. De SP noemde de ex-directeur meneer Dief-Staal.

In het debat kwam het tot een harde botsing tussen PVV en PvdA. PVV'er Lucassen vroeg PvdA'er Monasch of Staal geroyeerd wordt als PvdA-lid, omdat hij de erecode over salarissen zou hebben geschonden. Monasch antwoordde daarop dat Staal helemaal geen lid is van zijn partij.

Monasch voegde eraan toe dat de PVV niemand kan royeren, omdat de PVV geen leden heeft. "Helaas kan het bij u alleen via het strafrecht dat brievenbusplassers of mensen die discrimineren uit de partij worden gezet," zei hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl