NOS NieuwsAangepast

Publieksvriendelijke acties bij AH

De komende dagen wordt bij diverse filialen van Albert Heijn actie gevoerd. FNV Bondgenoten wil dat de supermarktketen zich houdt aan de cao-afspraak om meer mensen in vaste dienst te nemen. Volgens de bond werken nog steeds te veel mensen met een los contract.

De acties zullen geen overlast veroorzaken voor klanten, zegt de bond. Ze beginnen morgen in Tilburg en Eindhoven. Daarna zijn Nijmegen en Maarssen aan de beurt en in het weekend Zoetermeer en Rotterdam.

De actie houdt in dat werknemers het publiek zullen informeren over hun werkgever. Ook wordt klanten verzocht om Albert Heijn op te roepen zich aan zijn afspraken te houden.

Tegengewerkt

In december 2010 legden werknemers van de AH-distributiecentra het werk enkele dagen neer, omdat ze onder andere meer vaste contracten eisten. Albert Heijn beloofde daarna het aantal losse dienstverbanden te verminderen en om te zetten in vaste contracten. Dat werd vastgelegd in een cao-akkoord.

Volgens Marcel Nuyten, bestuurder bij FNV Bondgenoten, wordt de bond tegengewerkt door de supermartketen. "Op de vloer krijgen wij geen gelegenheid om te kijken of de afspraken worden nagekomen. Dat is niet alleen respectloos naar de werknemers, maar ook Nederland onwaardig", zegt hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl