NOS NieuwsAangepast

Vandaag Super Tuesday in VS

Het is vandaag Super Tuesday in de VS. Op deze dag gaan tien Amerikaanse staten naar de stembus om te bepalen wie de Republikeinse tegenstander wordt van Obama.

Na ruim twee maanden voorverkiezingen zijn er nog steeds vier kandidaten in de race. Zakenman en ex-gouverneur Mitt Romney lijkt de sterkste van de vier, maar het lukt hem maar niet om zijn tegenstanders Rick Santorum, Newt Gingrich en Ron Paul helemaal van zich af te schudden.

Ohio

De tien staten die vandaag naar de stembus gaan zijn samen goed voor 437 gedelegeerden bij de partijconventie. De winnaar heeft 1144 gedelegeerden nodig om de tegenstander van Obama te worden.

Mitt Romney staat er op dit moment het beste voor met 203 gedelegeerden, Rick Santorum staat met 93 op de tweede plaats.

Een van de belangrijkste staten waar vandaag gestemd wordt, is Ohio. Romney en Santorum kunnen daar volgens de laatste peiling rekenen op precies evenveel stemmen. Verwacht wordt dat Romney wint in de staten Massachusetts, Vermont en Virginia. Santorum komt waarschijnlijk als overwinnaar uit de bus in Tennessee en Oklahoma.

De uitslagen van Super Tuesday komen in de loop van de nacht binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl