NOS NieuwsAangepast

Extra UWV-steun voor ouderen

Het UWV maakt 150 extra werkcoaches vrij om ouderen aan het werk te helpen. Nu het aantal vacatures afneemt, verslechtert de positie van werkzoekende 55-plussers, zo blijkt uit de jaarrapportage van het UWV. Daarom zijn extra inspanningen nodig om ouderen aan een baan te helpen.

Vorig jaar werden er van de 647.000 vervulde vacatures slechts 12.000 vervuld door 55-plussers; dat is nog geen 2 procent.

De afgelopen jaren zijn werkgevers voortdurend gewezen op het belang van een goed ouderenbeleid. Het UWV vindt dat onder meer nodig in verband met het vertrek van de baby-boomgeneratie, die de komende jaren massaal met pensioen gaat. Op langere termijn is het daarom goed voor bedrijven om oudere werknemers aan te nemen en aan het werk te houden.

Gehandicapten

Toch kiezen de meeste werkgevers liever voor jonge sollicitanten. Van de 647.000 vacatures ging vorig jaar 37 procent naar jongeren onder de 25 jaar.

Ook gehandicapten hadden vorig jaar grote moeite om aan werk te komen. Bij slechts 10.000 vacatures werden sollicitanten aangenomen uit deze categorie. Slechts 13 procent van de bedrijven nam gehandicapten aan. 71 procent heeft niet eens overwogen om sollicitanten uit deze groep aan te nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl