FC Zwolle verspeelt weer punten

In de Jupiler League heeft koploper FC Zwolle opnieuw punten verspeeld.

Na de 3-2 nederlaag tegen Helmond Sport van afgelopen vrijdag bleef de ploeg nu bij FC Volendam steken op 2-2. Sparta Rotterdam naderde door een 2-0 zege op FC Den Bosch tot op drie punten.

Er leek voor Zwolle aanvankelijk niks aan de hand. De gasten kwamen op 0-1 via Nassir Maachi, die van dichtbij scoorde, en Bart van Hintum maakte via een mooie vrije trap 0-2. Nog voor rust schoot Achmed Ahahaoui de 2-1 binnen. Gepruts in de Zwolle-defensie leidde halverwege de tweede helft tot de 2-2 van Robert Mühren.

Sparta sloeg thuis tegen Den Bosch na de rust toe met een kopbal van Gijs Luirink en een prachtige omhaal van Mario Bilate.

Zwolle koesterde halverwege de competitie nog een voorsprong van dertien punten op de concurrentie. Na de winterstop won de formatie van coach Art Langeler slechts drie van de acht wedstrijden. Vorig jaar liet Zwolle ondanks een ruime voorsprong op de ranglijst RKC Waalwijk alsnog langszij komen.