NOS NieuwsAangepast

Beatrix woensdag in het openbaar

Koningin Beatrix zal aanstaande woensdag voor het eerst sinds het ongeluk van haar zoon Friso weer in het openbaar verschijnen. Ze opent dan de nieuwe kazerne van de Explosieven Opruimingsdienst in Soesterberg.

Vandaag was de eerste werkdag van de koningin sinds het ongeluk van de prins. Ze bracht die dag achter de schermen door, onder meer met vergaderingen.

In Soesterberg zal Beatrix overmorgen de Sergeant-majoor Scheickkazerne openen. In dat nieuwe complex leren cursisten omgaan met explosieven en materieel als het bompak en robots. Ook is er een uitgebreide collectie modellen van explosieven.

De kazerne is vernoemd naar de eerste Nederlandse explosievenopruimer die omkwam tijdens zijn werk. Scheick voerde het bevel over een sectie die in 1945 mijnen opruimde in Bergen op Zoom.

Geen persmoment

Later deze maand heeft de koningin nog twee afspraken, meldde de RVD vandaag. Op 27 maart is ze in De Nieuwe Kerk in Amsterdam aanwezig bij de viering van 25 jaar Nationaal Comité 4 en 5 mei. Op 31 maart opent ze in Den Briel een vernieuwd museum over de Tachtigjarige Oorlog.

De RVD meldde eerder al dat de planning van Koninginnedag en het staatsbezoek van Luxemburg gewoon doorgaan. Vandaag werd wel bekend dat er geen persmoment in Luxemburg zal worden gehouden. Normaal staat de koningin de meegereisde Nederlandse pers aan het eind van het staatsbezoek altijd te woord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl