NOS SportAangepast

Murray en Federer in finale Dubai

Andy Murray heeft de finale van het ATP-toernooi in Dubai bereikt.

De Schot was in de halve eindstrijd te sterk voor Novak Djokovic, de winnaar van de laatste drie edities. Het werd 6-2, 7-5.

Djokovic had zeven van de elf eerdere duels met Murray gewonnen. Hij klopte de Schot onder meer begin dit jaar in een prachtige vijfsetter op de Australian Open, maar ditmaal was Murray veel te sterk.

Murray speelde goed, zette Djokovic met harde groundstrokes zwaar onder druk en bewoog en serveerde prima. De Schot had alleen moeite het karwei af te maken. Zo verspeelde hij in de tweede set een 5-2 voorsprong, maar na een break op 6-5 had hij de zege alsnog binnen.

Federer kwelt Del Potro wederom

Murray stuit in de finale op Roger Federer. De Zwitser haalde de eindstrijd dankzij een overwinning op Juan Martin del Potro: 7-6 (5), 7-6 (6).

De Argentijn had lange lange tijd geen schijn van kans, maar in de tiebreak van de tweede set leek hij het tij te gaan keren. Een 6-2 voorsprong bleek echter onvoldoende voor Del Potro, die op zijn setpoints zichtbaar verkrampte.

Het was al de derde zege van Federer in 2012 op de Argentijn, die op de Australian Open en in Rotterdam ook boog voor de Zwitserse meester.

Vijftiende duel Murray en Federer

Murray en Federer, die het toernooi in Dubai vier keer won, troffen elkaar al veertien keer. De Schot stapte achtmaal als winnaar van de baan. Federer won in 2010 de laatste ontmoeting tijdens de ATP Masters in Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl