Stroomstoringen duren korter

Spanningswaarschuwing»
Spanningswaarschuwing Foto: patrick h. lauke / Flickr / Creative Commons 2.0 by-nc-nd

Nederlanders zaten vorig jaar gemiddeld 23 minuten zonder electriciteit. In 2010 was dat nog 34 minuten. Dat heeft Netbeheer Nederland, de vereniging voor energiebeheerders in Nederland, bekendgemaakt.

In totaal zijn er ruim 300.000 storingen geweest. Dat zijn er minder dan in 2010. De storingen waren ook sneller opgelost.

In ruim een kwart van de gevallen werd de storing veroorzaakt door graafwerkzaamheden. Aannemers werken volgens Netbeheer niet altijd met kaarten waarop precies staat waar de kabels lopen. Er komt daarom een campagne om het werken met een zogenoemde klic-kaart te stimuleren.

Met stip op 1

Volgens Netbeheer Nederland staat Nederland "met stip op 1" als het gaat om de landen met de minstse stroomstoringen. In alle andere Europese landen zaten mensen gemiddeld langer zonder stroom.

In Duitsland was dat bijvoorbeeld 40 minuten, in Frankrijk staat het gemiddelde op 70 minuten en in Engeland zelfs op anderhalf uur.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 5582 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 980 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2855 keer afgespeeld

Meer video en audio