Stroomstoringen duren korter

Spanningswaarschuwing»
Spanningswaarschuwing Foto: patrick h. lauke / Flickr / Creative Commons 2.0 by-nc-nd

Nederlanders zaten vorig jaar gemiddeld 23 minuten zonder electriciteit. In 2010 was dat nog 34 minuten. Dat heeft Netbeheer Nederland, de vereniging voor energiebeheerders in Nederland, bekendgemaakt.

In totaal zijn er ruim 300.000 storingen geweest. Dat zijn er minder dan in 2010. De storingen waren ook sneller opgelost.

In ruim een kwart van de gevallen werd de storing veroorzaakt door graafwerkzaamheden. Aannemers werken volgens Netbeheer niet altijd met kaarten waarop precies staat waar de kabels lopen. Er komt daarom een campagne om het werken met een zogenoemde klic-kaart te stimuleren.

Met stip op 1

Volgens Netbeheer Nederland staat Nederland "met stip op 1" als het gaat om de landen met de minstse stroomstoringen. In alle andere Europese landen zaten mensen gemiddeld langer zonder stroom.

In Duitsland was dat bijvoorbeeld 40 minuten, in Frankrijk staat het gemiddelde op 70 minuten en in Engeland zelfs op anderhalf uur.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4539 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5712 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4625 keer afgespeeld

Meer video en audio