NOS NieuwsAangepast

'Zeeuws misbruik niet genegeerd'

De bevolking van Westkapelle heeft het seksueel misbruik door een 60-jarige dorpsgenoot niet genegeerd. Dat zegt burgemeester Rob van der Zwaag. Wel wilde de bevolking het nieuws over de zedenzaak in eigen kring houden.

"De sociale cohesie is groot", zei Van der Zwaag tegen Nieuwsuur. "Sociale cohesie kan sterke kanten hebben, maar in dit geval was de uitwerking negatief." Toch bestrijdt hij dat er in het dorp "de andere kant op werd gekeken" en ook spreekt hij tegen dat Westkapelle een streng christelijk dorp is. Hij benadrukt dat de honderd slachtoffers niet allemaal uit Westkapelle komen.

Angst

De 60-jarige man uit Westkapelle die wordt verdacht van ontucht met meerdere tienerjongens blijft langer in voorarrest, besloot de rechtbank in Middelburg eerder vandaag.

Donderdagavond was er een besloten informatiebijeenkomst voor de bewoners van Westkapelle. Die was volgens Van der Zwaag "betrokken en aangrijpend". Er was kritiek op het Openbaar Ministerie, dat de bevolking van Westkapelle zou stigmatiseren. "Dat er maar geen aangifte werd gedaan, kan ingegeven zijn door angst. En misschien moest het eerst een plaats krijgen", aldus de burgemeester.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl