Politie dreigt met bonnenstop

De politiebonden roepen hun leden op om vanaf maandagmiddag geen bekeuringen uit te schrijven als minister Opstelten niet voor die tijd tegemoetkomt aan hun cao-eisen.

Volgens de grootste bond ACP is het de bedoeling om alleen buitensporige overtredingen te beboeten. "Als de openbare orde en veiligheid in het geding komen, wordt uiteraard direct een boete geschreven. Dit geldt ook voor mensen die misbruik maken van het coulancebeleid."

ACP-voorzitter Van de Kamp zegt dat de actiebereidheid groot is. Het op zak houden van bekeuringen is volgens hem het eerste actiemiddel. "Als er geen beweging komt, gaan we zwaarder geschut inzetten." Van de Kamp wil nog niet zeggen hoe die acties er dan uit zullen zien.

Gisteren liepen de onderhandelingen voor een nieuwe politie-cao vast. De standpunten liggen ver uit elkaar, vooral over de lonen en het vroegpensioen.

Maandag zullen agenten in de regio's Utrecht, Gooi en Vechtstreek en Flevoland beginnen met het niet bekeuren. De dagen daarna zal de actie naar andere regio's worden uitgebreid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl