NOS WielrennenAangepast

Gesink denkt al weer aan Gold Race

Robert Gesink denkt weer hardop na over deelname aan de Waalse klassiekers. "Ik verbaas me over wat ik al weer kan."

In september 2011 kwam opeens het bericht: "Gesink breekt bovenbeen". De Rabobank-renner moest na een valpartij het WK aan zich voorbij laten gaan en een lang herstel van wellicht een half jaar volgde.

Ruim vijf maanden later heeft de 25-jarige Nederlander zijn eerste koers echter alweer achter de rug. "Het herstel gaat sneller dan verwacht. Ik heb de Ronde van Andalusië achter de rug. Eigenlijk ging dat heel erg goed", verwees Gesink naar zijn elfde plaats in het eindklassement. "Ik ging met mannen omhoog als Valverde, Sánchez en Mentsjov. Dat is de wereldtop."

Pin in bovenbeen

Tijdens een training in de voorbereiding op de najaarsklassiekers, ging de Varssevelder hard onderuit. De beenbreuk die hij aan die val overhield, werd in een ziekenhuis in Amersfoort verholpen. Hij kreef een pin in zijn bovenbeen. "In het begin kon ik mijn been nog geen centimeter verplaatsen."

Gesink kon pas zes weken na de operatie zijn lichaam weer honderd procent belasten. "Dat was een belangrijk moment. Toen dat goed ging, had ik het vertrouwen dat alles weer goed zou komen."

In december werd hij voor de eerste keer vader en op 19 februari keerde hij terug in wedstrijdverband. "Ik heb weinig last van mijn benen of van een verschil in mijn benen. Dat is eigenlijk al een tijdje zo. Ik heb echt dagen gehad dat ik me verbaasde over wat ik al kon."

Na de etappekoers in Andalusië, reed hij op 26 februari de HC-koers Clásica de Almería. Daar kwam hij als 65ste over de finish.

Klassiekers

"Ik kijk weer naar doelen en naar koersen waarin ik hoop goede uitslagen te rijden. Het is wel lekker om daar mee bezig te zijn in plaats van me af te vragen of ik nou die schroef of die pin voel."

Het programma van Gesink voor 2012, dat nog slechts in potlood op papier geschreven stond, lijkt haalbaar. "Maar ik rijd de klassiekers alleen als ik voel dat ik mee kan doen. Na de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik ga ik dan via Zwitserland alles op de Tour zetten."

De rest van 2012 zal in het teken staan van de Vuelta en het WK in Valkenburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl