NOS NieuwsAangepast

Treinen uren gestrand bij R'dam

Drie hogesnelheidstreinen van Fyra en een van Thalys hebben vanochtend lange tijd stilgestaan in de buurt van Rotterdam. De passagiers van twee van de vier treinen zaten uren vast in de wagons.

Volgens de NS was er een probleem met de hoogspanning.

Inmiddels zijn alle treinen weggekomen, op eigen kracht of met behulp van een diesellocomotief.

Defecte locomotief

Manon Visser nam vanochtend om 08.21 uur de Fyra vanaf Rotterdam Centraal. Normaal is ze dan om 09.05 uur op Amsterdam Centraal, maar vandaag kwam ze pas om 11.50 uur aan.

"Na tien minuten stopte de trein ermee in verband met een defecte locomotief. Het resetten lukte niet en na een uur werden er bussen ingeschakeld, maar toen die uiteindelijk arriveerden, was de sleeplocomotief er ook al en kon iedereen weer terug naar zijn plek."

Het viel haar op dat het wel heel lang duurde voordat er hulp werd ingeschakeld. "De bussen en sleeplocomotief waren er pas rond 11.15 uur." Wel waren er conducteurs in de trein aanwezig om vragen van reizigers te beantwoorden en iedereen kreeg een gratis kop koffie aangeboden.

Vieze wc's

Volgens Visser bleven de passagiers rustig zitten. "Mensen deden alsof er niks aan de hand was. Eén persoon had het erover dat het wel vaker gebeurt bij de Fyra en dat hij al eerder 2,5 uur had vastgezeten."

De uren verliepen wel erg langzaam, zegt Visser. "Mensen hadden honger en dorst en moesten naar de wc, die niet al te fris bleek te zijn." Andere passagiers zeggen op Twitter dat de wc's overstroomden en dat de elektriciteit na een tijdje uitviel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl