NOS NieuwsAangepast

Excuses VUmc voor tv-programma

Het VU medisch centrum in Amsterdam heeft excuses aangeboden aan alle betrokken patiënten voor de opnames van het RTL-programma '24 uur: Tussen Leven en Dood'. Het programma veroorzaakte veel ophef, omdat programmamakers van Eyeworks patiënten op de spoedeisende hulp soms zonder toestemming filmden.

Vorige week donderdag zond RTL het eerste deel uit van de serie, daarna is besloten de serie te schrappen.

"Tot grote spijt van VUmc is uit klachten en meldingen gebleken dat patiënten zich niet veilig hebben gevoeld en zich onzorgvuldig behandeld voelen", staat in een verklaring op de website van het VUmc. Volgens het ziekenhuis is "ieder geval er een te veel". De directie zegt dat ze zich dit zeer aantrekt, omdat het medisch centrum een plek moet zijn waar mensen zich veilig kunnen voelen.

Terughoudender

Het VUmc onderzoekt hoe de voorbereidingen en opnames van het tv-programma precies zijn verlopen. De directie zegt op de site dat het ziekenhuis zich in de toekomst terughoudender zal opstellen ten aanzien van media-activiteiten. Ook zal het ziekenhuis de gedragsregels voor samenwerking met de media opnieuw onder de loep nemen.

Gisteren maakte het VUmc bekend dat het stopt met een project van schrijver Ronald Giphart. In een witte jas keek hij mee over de schouders van artsen van de afdeling cardiologie, om informatie te verzamelen voor een nieuw boek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl