NOS NieuwsAangepast

'Verlagen eigen bijdrage GGZ lastig'

Minister Schippers van Volksgezondheid zegt dat het verder verlagen van de eigen bijdrage voor geestelijke gezondheidszorg in haar begroting zal moeten worden opgevangen.

"Tegen de achtergrond van de huidige financieel-economische situatie zal dit een buitengewoon lastige opgave zijn", schrijft Schippers, mede namens staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Jusititie, aan de Tweede Kamer.

Schippers laat onderzoeken wat de gevolgen zijn als mensen zich niet meer laten behandelen omdat ze een eigen bijdrage moeten betalen. In september van dit jaar worden de resultaten van dat onderzoek verwacht.

Zorgen

Vorige week zei staatssecretaris Teeven dat hij zich zorgen maakt over mensen die vanwege de eigen bijdrage afzien van behandeling. Hij is bang dat die mensen eerder met justitie in aanraking komen en dat dat tot meer kosten leidt.

In haar brief schrijft Schippers dat ze de eigen bijdrage al twee keer heeft verlaagd, van 425 naar 200 euro per jaar. De minister kondigde al eerder aan dat ze samen met de sector gaat bekijken hoe de kwetsbaarste groepen kunnen worden ontzien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl