NOS SportAangepast

Schippers maakt indruk op 60 meter

Dafne Schippers is momenteel de snelste vrouw van Nederland.

De 19-jarige meerkampster veroverde zondag in Apeldoorn de nationale indoortitel op de 60 meter. Schippers, al geplaatst voor de WK indoor, zegevierde in 7,19 seconden en bleef daarmee 0,06 onder haar persoonlijk record.

Schippers hield Jamile Samuel (tweede in 7,35) en Esther Akihary (derde in 7,43) achter zich. Ook Samuel had zich al voor de WK indoor geplaatst. Dat evenement is in maart in Istanbul.

Bij de mannen won Brian Mariano voor het vierde jaar op rij. De sprinter zegevierde in 6,71 seconden. Hij liep zijn tegenstanders op forse achterstand. Giovanni Codrington eindigde als tweede in 6,83 seconden. Wouter Brus finishte als derde in 6,90.

Bakker en Rietveld winnen horden

Sharona Bakker en Pelle Rietveld zijn Nederlands indoorkampioen op de 60 meter horden geworden. Bakker zegevierde in 8,13 seconden, meerkamper Rietveld was de snelste met 7,86 seconden.

De 21-jarige Bakker is de indoorverrassing dit seizoen. Ze plaatste zich eerder voor de WK indoor in Istanbul, waar ze van 9 tot en met 11 maart aan haar eerste grote titeltoernooi bij de senioren gaat meedoen. Ze versloeg zondag met groot gemak Nicole Kroonenburg (8,52) en Jeske van Ham (8,64).

Rietveld was de sterkste bij de mannen. Voor het oog van de nog geschorste specialist Gregory Sedoc bleef hij Tjendo Samuel (7,88) en Koen Smet (7,92) voor.

Spillekom en Sintnicolaas

Op de 400 meter snelde Dennis Spillekom naar 46,97, de tweede tijd ooit na het NR (46,73) van Arjan Visserman. Een gok van polsstokfavoriet Eelco Sintnicolaas pakte verkeerd uit; hij ging van 5,22 meter naar 5,44 meter, maar faalde en won brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl