NEC simpel langs zwak Groningen

NEC heeft thuis een 4-0 zege geboekt op FC Groningen, dat geen schim was van de ploeg die vorige week PSV verraste.

Groningen mocht van geluk spreken dat in de eerste helft slechts twee van de talrijke Nijmeegse kansen een doelpunt opleverden.

Leroy George scoorde na een fraai steekpassje van Navarone Foor en Lasse Schöne schoot raak uit een voorzet van Bram Nuytinck.

Pas na rust kreeg Groningen zijn eerste kans via Tom Hiariej, wiens inzet gestopt werd door Gábor Babos.

Geschutter

De doelman keerde ook een schot van Dusan Tadic en vond daarna met zijn uittrap George, die geschutter van Jonas Ivens afstrafte: 3-0. George dacht ook de 4-0 te maken, maar John Goossens eiste de eer op door net het laatste tikje te geven.