Reactie Rutte op toestand Friso

Mark Rutte»
Mark Rutte ANP

Premier Rutte heeft koningin Beatrix en prinses Mabel laten weten dat Nederland intens met de familie meeleeft in deze tijd van zorgen en verdriet.

Hij had vanochtend telefonisch contact, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekend gemaakt.

De koningin liet weten dat de familie geroerd is door de talloze reacties en bemoedigingen die de afgelopen week van alle kanten zijn ontvangen.

Rutte rekent erop dat iedereen vanaf vandaag de privacy van prins Friso, prinses Mabel en hun kinderen zal respecteren. De familie moet ongestoord in eigen kring het slechte nieuws kunnen verwerken dat de artsen vandaag over de prins Friso moesten melden, zei Rutte.

De Rijksvoorlichtingsdienst bevestigt desgevraagd dat premier Rutte dit weekend vervroegd van vakantie terugkeert.

Deel deze pagina

Video

Ron Fresen: verklaring premier Rutte

Politiek verslaggever Ron Fresen leest de verklaring van premier Rutte op het nieuws over de gezondheidstoestand van prins Friso... voor.

Audio

  • Margreeth Boer: reacties van premier Rutte Premier Rutte heeft gereageerd op het nieuws uit Oostenrijk. Rutte heeft koningen Beatrix kort gesproken, zij bedankt iedereen voor... de steunbetuigingen en het medeleven van de afgelopen week. Politiek verslaggever Margreeth Boer.

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10427 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1186 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 1011 keer afgespeeld

Meer video en audio