NOS NieuwsAangepast

Onderzoek om treinramp Argentinië

Het Openbaar Ministerie in Argentinië heeft een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar het treinongeluk waarbij gisteren 50 mensen om het leven kwamen.

Staatssecretaris Schiavi van Transport wil laten onderzoeken of de eigenaar van de trein, vervoerder TBA, niet willens en wetens heeft bezuinigd op het onderhoud van de treinen.

Kapotte rem

Gisteren werd als oorzaak van het ongeluk een kapotte rem genoemd, maar volgens Schiavi is dat niet nog duidelijk. Het is ook mogelijk dat de machinist in slaap is gevallen.

Er is in Argentinië veel kritiek op staatssecretaris Schiavi. Hij is toezichthouder op het spoor.

50 doden

Bij het ongeluk gisteren in de hoofdstad Buenos Aires vielen 50 doden en honderden gewonden. Alle lichamen zijn inmiddels geborgen, de gewonden zijn naar ziekenhuizen gebracht.

De trein kwam tijdens de ochtendspits het station Once in de Buenos Aires binnen. Daar botste hij met 20 kilometer per uur tegen een stootblok.

Nationale rouw

President Kirchner heeft twee dagen van nationale rouw afgekondigd. Bij alle regeringsgebouwen in Argentinië hangen vlaggen halfstok en de festiviteiten op de laatste carnavalsdagen zijn afgelast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl