Chávez opnieuw onder het mes

Hugo Chávez»
Hugo Chávez AFP

De Venezolaanse president Chávez moet opnieuw worden geopereerd. Er is een verdacht plekje ontdekt in zijn bekkenstreek, waar hij eerder kanker had. Het is nog niet duidelijk wat de artsen precies gevonden hebben.

Volgens Chávez heeft het plekje een doorsnee van ongeveer 2 centimeter. "Het is duidelijk te zien", zei de 57-jarige president op de staatstelevisie. Hij sprak tegen dat de kanker is uitgezaaid naar zijn lever. Hij zei dat hij zich uitstekend voelt en dat hij de operatie met vertrouwen tegemoetziet.

De nieuwe operatie is volgens de president eenvoudiger dan de ingreep van vorig jaar juni op Cuba. Toen verwijderden artsen een tumor en kreeg hij vier chemokuren.

Presidentsverkiezingen

De laatste weken werkte Chávez aan zijn terugkeer. Hij was weer regelmatig op televisie te zien en zijn haar is aangegroeid. Hij wil dit jaar meedoen aan de presidentsverkiezingen. Chávez is sinds 1999 aan de macht in Venezuela.

Deel deze pagina

Video

Chávez weer geopereerd

President Chávez van Venezuela moet opnieuw onder het mes. Er is een verdacht plekje ontdekt in zijn bekkenstreek, waar hij eerder... kanker had.

Video en Audio

  • » Terugblik op Watergate Video De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is overleden. Hij was hoofdredacteur van The Washington Post...22 okt 2014, 1318 keer afgespeeld
  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 7187 keer afgespeeld
  • » Onderzeeër opnieuw gezien in Zweedse wateren Video De buitenlandse onderzeeër die zich in Zweedse wateren zou bevinden, is de afgelopen dagen opnieuw...22 okt 2014, 2644 keer afgespeeld

Meer video en audio