Chávez opnieuw onder het mes

Hugo Chávez»
Hugo Chávez AFP

De Venezolaanse president Chávez moet opnieuw worden geopereerd. Er is een verdacht plekje ontdekt in zijn bekkenstreek, waar hij eerder kanker had. Het is nog niet duidelijk wat de artsen precies gevonden hebben.

Volgens Chávez heeft het plekje een doorsnee van ongeveer 2 centimeter. "Het is duidelijk te zien", zei de 57-jarige president op de staatstelevisie. Hij sprak tegen dat de kanker is uitgezaaid naar zijn lever. Hij zei dat hij zich uitstekend voelt en dat hij de operatie met vertrouwen tegemoetziet.

De nieuwe operatie is volgens de president eenvoudiger dan de ingreep van vorig jaar juni op Cuba. Toen verwijderden artsen een tumor en kreeg hij vier chemokuren.

Presidentsverkiezingen

De laatste weken werkte Chávez aan zijn terugkeer. Hij was weer regelmatig op televisie te zien en zijn haar is aangegroeid. Hij wil dit jaar meedoen aan de presidentsverkiezingen. Chávez is sinds 1999 aan de macht in Venezuela.

Deel deze pagina

Video

Chávez weer geopereerd

President Chávez van Venezuela moet opnieuw onder het mes. Er is een verdacht plekje ontdekt in zijn bekkenstreek, waar hij eerder... kanker had.

Video en Audio

  • » Kabinet komt met nieuw Deltaplan Video Het kabinet komt dinsdag met een nieuw deltaplan; 60 jaar na de watersnoodramp van 1953. Onze...15 sep 2014, 2465 keer afgespeeld
  • » Honderden bootvluchtelingen verdronken Video Zo'n 1100 vluchtelingen hebben de afgelopen dagen een boottocht vanuit Noord-Afrika niet overleefd....15 sep 2014, 3408 keer afgespeeld
  • » Khamenei: geen samenwerking met VS Video Een duidelijk aanvalsplan is er niet, maar de bedoeling is duidelijk. Tientallen landen hebben in...15 sep 2014, 3443 keer afgespeeld

Meer video en audio