Chávez opnieuw onder het mes

Hugo Chávez»
Hugo Chávez AFP

De Venezolaanse president Chávez moet opnieuw worden geopereerd. Er is een verdacht plekje ontdekt in zijn bekkenstreek, waar hij eerder kanker had. Het is nog niet duidelijk wat de artsen precies gevonden hebben.

Volgens Chávez heeft het plekje een doorsnee van ongeveer 2 centimeter. "Het is duidelijk te zien", zei de 57-jarige president op de staatstelevisie. Hij sprak tegen dat de kanker is uitgezaaid naar zijn lever. Hij zei dat hij zich uitstekend voelt en dat hij de operatie met vertrouwen tegemoetziet.

De nieuwe operatie is volgens de president eenvoudiger dan de ingreep van vorig jaar juni op Cuba. Toen verwijderden artsen een tumor en kreeg hij vier chemokuren.

Presidentsverkiezingen

De laatste weken werkte Chávez aan zijn terugkeer. Hij was weer regelmatig op televisie te zien en zijn haar is aangegroeid. Hij wil dit jaar meedoen aan de presidentsverkiezingen. Chávez is sinds 1999 aan de macht in Venezuela.

Deel deze pagina

Video

Chávez weer geopereerd

President Chávez van Venezuela moet opnieuw onder het mes. Er is een verdacht plekje ontdekt in zijn bekkenstreek, waar hij eerder... kanker had.

Video en Audio

  • » Heidebrand Hoge Veluwe flink uitgebreid Video De heidebrand in Nationaal Park De Hoge Veluwe heeft zich flink uitgebreid. Sinds vanochtend is al...20 apr 2014, 9895 keer afgespeeld
  • » Oud-omroepman Frits Thors (104) overleden Video De laatste keer dat hij als Journaalpresentator op televisie was, is al even geleden, maar veel...20 apr 2014, 12541 keer afgespeeld
  • » Prinselijk paar bezoek zoo Video Nadat hun zoon George door de nanny was meegenomen, vervolgden William en Kate hun rondleiding door...20 apr 2014, 5637 keer afgespeeld

Meer video en audio